Selecteer een pagina
Home > Onderwijs

Begeleiding in het klaslokaal

Noem het pedagogiek van de koude grond, ik neem je mee op mijn reis van vallen en opstaan, ontdekken wat werkt en wat niet. Elke school kent wel een klas die maar niet lekker wil lopen, leerlingen die dreigen uit te vallen als gevolg van motivatieproblemen, lastige thuissituatie of gedragsproblematiek. Het laatste wat een school wil is leerlingen die uitvallen. In dergelijke gevallen denk ik graag mee. Ik kijk mee in de klas en geef handelingsadviezen aan docenten. Een kortdurend intensief begeleidingstraject voor leerlingen behoort tot de mogelijkheden. Ik kijk met een frisse blik naar de situatie. Ik spring bij om verstoorde verhoudingen tussen school en ouders te herstellen. Voor ouders geef ik coaching bij het opvoeden van kinderen met een gedragsuitdaging. Uitganspunt is hierbij positief-realistisch opvoeden.

Burn out coaching onderwijs

Over de werkdruk in het onderwijs is al veel gezegd en geschreven. Al in 2021 bleek uit onderzoek dat de AOB had laten verrichten dat ruim 30% van de docenten te maken kregen met burn out. Personeelstekorten, volle klassen en steeds meer maatschappelijke problemen die de school binnen komen maken de werkdruk alleen maar hoger. Vanuit mijn ruime ervaring in het onderwijs coach ik mensen met burn out klachten naar een duurzaam herstel. Grenzen leren bewaken, verantwoorde betrokkenheid i.p.v. jezelf wegcijferen zijn o.a. vaardigheden die je helpen een volgende burn out te voorkomen.

Coaching gebaseerd op de praktijk

Burn out preventie coaching

Daarnaast geef ik motiverende lezingen voor docenten teams en studenten. Wat maakt het onderwijs zo’n mooi vak, ondanks de enorme werkdruk? Mooie en aangrijpende anekdotes, bijzondere ervaringen komen voorbij. Hoe richt ik mijn onderwijs binnen de mogelijkheden en beperkingen van het onderwijsstelsel zo in dat leerlingen en docenten zoveel mogelijk welbevinden ervaren.

Bel voor een vrijblijvende afspraak 06 408 187 45

Contact
Coachpraktijk ADHD Power
Wethouder van Lavierenstraat 4
4051 AW Ochten
T 06 408 187 45
E info@coachpraktijkadhdpower.nl
LinkedIn

Certificeringen
ACT therapeut
HBO allround coach
HBO specialisatie ADHD coach
HBO specialisatie burn out coach
Opleiding mentoraat onderwijs

Aangesloten en erkend door
coachfinder

Algemene voorwaarden (download pdf) Website gemaakt door mego