Selecteer een pagina
Home > ADHD & werk

Coaching bij ADHD: op weg naar rust en controle

Heb je ADHD en wil je hier beter mee om kunnen gaan? In je privé leven of werk. Wil je meer kunnen profiteren van de mooie kanten van ADHD en minder last hebben van de nadelen, vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Samen onderzoeken we waar jij behoefte aan hebt en in welk levensgebied jij coaching wilt. Daarna ontvang je een persoonlijk coachplan, passend bij jouw behoeftes. Ga je ermee akkoord, dan kunnen we samen aan de slag om meer rust, regelmaat en welbevinden te creëren. Werkgevers die beter willen leren omgaan met ADHD, bied ik training in het omgaan met, en aansturen van werknemers met ADHD. Welke bijzondere kwaliteiten hebben zij en wat zijn hun valkuilen. Hoe kan ik als leidinggevende hen op een goede manier aansturen. Op weg naar effectiever werken en meer arbeidsvreugde.

Burn out preventie coaching

Burn out coaching is er op gericht te voorkomen dat jij thuis komt te zitten met een burn out. Merk je dat je de laatste tijd niet tot rust komt, heb je slaapproblemen terwijl doodmoe bent? Ben je prikkelbaarder dan normaal? Dit kunnen signalen zijn dat een burn out op de loer ligt. Coaching kan je helpen een burn out te voorkomen. Neem vrijblijvend contact op om in een gesprek de mogelijkheden te onderzoeken. Ook voor je werkgever is het belangrijk om burn out te voorkomen, daarom het advies om met je werkgever te bespreken of deze bereid is om een coachtraject geheel of gedeeltelijk te betalen.

Voor alle trajecten geldt dat er na een vrijblijvend kennismakingsgesprek een coachplan wordt gemaakt passend bij jouw behoeften en persoonlijkheid

Verminder verzuim, vermeerder het welbevinden van uw personeel

Verzuim als gevolg van burn out is een toenemend fenomeen in Nederland. Zeker in beroepsgroepen als onderwijs, de zorg en openbare dienstverlening komt dit te vaak voor. In 2021 bleek bijvoorbeeld al uit onderzoek dat de AOB liet verrichten dat ruim 30% van de docenten in het voortgezet onderwijs kampte met burn out. Naast het persoonlijk leed dat burn out teweeg brengt, zijn de kosten voor werkgevers enorm. Een gemiddelde kostenpost per werknemer die uitvalt door burn out bedraagt ruim 60.000 euro. Een burn out preventie traject is financieel een kleine investering waarmee u het ziekteverzuim door burn out kunt verminderen en het welbevinden van uw werknemers kunt vergroten. Samen met u als werkgever en uw medewerkers maken we een analyse van de ervaren werkdruk. In het traject gaan we op zoek naar oplossingen om te voorkomen dat medewerkers burn out raken door ongezond hoge werkdruk of stress.

Bel voor een vrijblijvende afspraak 06 408 187 45

Burn out coaching

Een burn out heeft een grote impact op je leven. Ernstige vermoeidheidsklachten, slapeloosheid, geen rust kunnen vinden en niets uit je handen kunnen krijgen zijn maar enkele van de problemen waar je mee kampt bij een burn out. Ook voor je directe omgeving heeft een burn out grote gevolgen. Herstellen van een burn out heeft tijd nodig en goede begeleiding. Vaak zijn de trajecten te veel gericht op zo snel mogelijk weer je werk oppakken. Van de ene kant begrijpelijk omdat werkgevers er belang bij hebben verzuim zoveel mogelijk te beperken. Natuurlijk wil je weer mee kunnen draaien in het normale leven. Belangrijk is echter dat je op een duurzame wijze herstelt om te voorkomen dat een volgende burn out zich kan aandienen. Coaching specifiek gericht op burn out kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. We gaan aan de slag met jouw kwaliteiten en valkuilen. We onderzoeken wat tot burn out heeft geleid. Welke arbeidsomstandigheden en persoonlijke eigenschappen hebben er toe geleid dat je burn out raakte. Welke vaardigheden zou je verder kunnen ontwikkelen om een volgende burn out te voorkomen. Ben je in staat je grenzen te bewaken? In het traject sta jij voorop, niet de snelheid van herstel, maar een verantwoord herstel en re-integratie traject. Ook voor je werkgever is een bestendig herstel belangrijk. Overleg altijd met je werkgever of deze het coachtraject geheel of gedeeltelijk wil betalen. Het is kleine investering in vergelijking met de kosten van verzuim door burn out.

Contact
Coachpraktijk ADHD Power
Wethouder van Lavierenstraat 4
4051 AW Ochten
T 06 408 187 45
E info@coachpraktijkadhdpower.nl
LinkedIn

Certificeringen
ACT therapeut
HBO allround coach
HBO specialisatie ADHD coach
HBO specialisatie burn out coach
Opleiding mentoraat onderwijs

Aangesloten en erkend door
coachfinder

Algemene voorwaarden (download pdf) Website gemaakt door mego