Selecteer een pagina
Home > ACT

Wat is ACT?

Acceptance and Commitment Therapy is een gedragstherapie waarbij je vaardigheden leert die je helpen het leven ten volle te leven. Worstel je met problemen die je leven lijken te beheersen, negatieve gedachten die zich wat je ook probeert aan je opdringen? Door middel van ACT leer je vaardigheden om je leven in te richten naar jouw waarden. Je leert loslaten en accepteren dat het leven niet altijd eerlijk lijkt. Je leert omgaan met problemen, ook wanneer deze niet op te lossen zijn. Bij ACT draait het om te leren een rijk en zinvol leven te leiden. ACT is meer dan therapie in gespreksvorm. Het is actief oefenen met helpend gedrag en toegewijde actie. Het is een effectieve behandelmethode bij onder andere: • Problemen m.b.t. werk • Angst en fobieën • Emotionele onbalans • Piekeren • Depressie • Burn out • Chronische pijn. ACT leert je psychische flexibiliteit waardoor problemen en tegenslagen makkelijker in een ander perspectief bekeken kunnen worden. Hierdoor ervaar je meer rust en welbevinden en kun je beter met negatieve ervaringen omgaan.

Voor wie is ACT?

ACT is een bijzonder effectieve methode bij tal van mentale en fysieke problemen. Denk aan depressie, stress, sociale angsten, eetstoornissen, verslavingen burn out en chronische pijnen. Maar ook wanneer je meer uit je leven wil halen en bewuster wil leren leven.

ACT is actief en laagdrempelig
ACT is geen praattherapie! ACT is actief aan de slag gaan met je doelen d.m.v. gedragsoefeningen, beelden en metaforen. Het is concreet en nuchter. Veel mensen zien er tegenop om in therapie te gaan. ACT is echter lichtvoetig en wordt vaak als leuk en inspirerend ervaren. Daarnaast is een ACT traject over het algemeen kort van duur (gemiddeld 8 sessies) en daarmee overzichtelijk. Hetgeen je in je ACT traject leert, werkt door in de rest van je leven en je kunt er altijd op terugvallen. Natuurlijk kan het gebeuren dat bij sommige problematieken (o.a. verslaving) een traject langer duurt.

ACT training
ACT kan als trainingsvorm ingezet worden om motivatie te bevorderen of faalangst aan te pakken. Om je zelfvertrouwen te versterken en prestaties binnen een bedrijf of instelling te verbeteren.

Bel voor een vrijblijvende afspraak 06 408 187 45

Contact
Coachpraktijk ADHD Power
Wethouder van Lavierenstraat 4
4051 AW Ochten
T 06 408 187 45
E info@coachpraktijkadhdpower.nl
LinkedIn

Certificeringen
ACT therapeut
HBO allround coach
HBO specialisatie ADHD coach
HBO specialisatie burn out coach
Opleiding mentoraat onderwijs

Aangesloten en erkend door
coachfinder

Algemene voorwaarden (download pdf) Website gemaakt door mego